Doğan Haberde Yepsan Savunma ve Havacılık

BURSA’nın savunma sanayi firmalarından Yepsan Group, yeni projesiyle helikopter ve zırhlı araçlar için koltuk üretimine başlamak için protokol imzaladı. Yepsan Group ile B/E Aerospace Fischer firmasıyla helikopter koltukları, Autoflug firmasıyla da zırhlı araçlarda mayın ve benzeri nedenlerle oluşan patlama etkisini azaltan ve personel yaralanmalarını ya da kayıplarını yüzde 100 bertaraf edebilen ‘Yeni Nesil Zırhlı Araç Koltukları’nın üretilmesini içeren işbirliği sözleşmeleri imzalandı.

Yepsan Group’un Ankara Başkent Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerinde yapılan protokol imza törenine, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Köksal Liman ile Daire Başkanı Bilal Aktaş ve Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanı Süreyya Yiğit’in yanı sıra TAI Yapısal Grup Başkanı Naki Polat, TAI Yardımcı Sanayi Operasyonlar Müdürü Arif Köksal, Autoflug firması yetkilisi Andreas Sedlmayr, B/E Aerospace Fischer yöneticisi Roland Bauer, Başkent OSB Başkanı Şadi Türk ve diğer yetkililer katıldı. Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Ticaret Ataşesi Christph Hallier’in de katıldığıi imza töreni öncesinde konuşan Yepsan Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baş, Yepsan Group’un 1987 yılında kurulduğunu ve hali hazırda otomotiv, savunma-havacılık ve tekstil alanlarında hizmet verdiğini hatırlattı. Yolcu uçağı ve helikopterler ile yeni nesil zırhlı araç koltuklarının üretimi için yapılan işbirliği protokolünün önemine değinen Baş, şöyle konuştu: “Üretilecek koltuklar zırhlı araçlarda mayın ve benzeri nedenlerle oluşan patlama etkisini sönümleyebilen ve dolayısıyla personel yaralanmalarını ya da kayıplarını yüzde 100 bertaraf edebilecek. Yepsan, Group sektöründe üstlenmiş olduğu projeleri başta SSM olmak üzere TAI, ASELSAN, HAVELSAN gibi kuruluşların teknik destekleri sayesinde başarı ile tamamlamakta olup zırhlı araç ve helikopter koltuklarının Alman ortaklarımızla birlikte yıllara yayılacak bir zamanda yüzde 100 yerli olarak üreteceğimizden, üretimlerimizin mevcut olan dost ve kardeş ülkelere yapılacak ihracatla bu ortaklığa konu olan ürünlerin çeşitlendirilerek artırılacağına dair inancımız tamdır.” B/E Aerospace Fischer ve Autoflug firması yetkililerinin yaptıkları teknik açıklamalardan sonra konuşan Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Ticaret Ataşesi Christph Hallier de her iki tarafa başarı dileklerinde bulundu. TAI Yardımcı Sanayi Operasyonlar Müdürü Arif Köksal’ın da TAI ve Yepsan’ın birlikte sürdürdüğü çalışmalar hakkında bilgi verirken Savunma Sanayi Müsteşarlığı Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş da anlaşmanın önemine vurgu yaptı.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş da yaptığı konuşmasında işbirliği protokollünü önemsediklerini anlatırken şöyle devam etti: “Bildiğiniz gibi Türk savunma sanayi, bugün sistem seviyesinde kendi ürünlerini tasarlayıp üretebilen ve yapabilen bir konuma gelmiştir. Alt sistem seviyesinde baktığımızda ise hem Türkiye’deki yan sanayi firmaları için hem de yurtdışındaki firmalar için büyük potansiyel vardır. Bu antlaşma önemli bir fırsat olacaktır. Atılacak olan imzanın yeni fırsatlar doğuracağını düşünüyorum. Protokolün ülkemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim.” Konuşmalarının ardından Yepsan ile Fischer ve Autoflug firmaları arasında ayrı ayrı protokol imzalandı. İmza törenine katılan davetliler daha sonra, Yepsan Group’un Ankara Başkent OSB’deki tesislerinde incelemelerde bulundu.

Önceki26-30 Kasım Müsiad Fuarına Katılım
Sonraki26-30 Kasım Müsiad Fuarına Katılım
Yorum yap